NYHET

Socialdemokraterna i Skånes nya podd Röda röster tar upp aktuella frågor med beröring till skånsk politik. Samtalsledare är Anders Malmström och Patrik Lindqvist.

Röda röster – ny podd från Socialdemokraterna i Skåne

Socialdemokraterna i Skåne startar en podd: Röda röster. I första avsnittet berättar Henrik Fritzon, vice ordförande i regionstyrelsen, om Region Skånes urholkade ekonomi och varför en skattehöjning är nödvändig.

Podden, med avsnitt varje vecka, innehåller samtal med gäster om aktuella politiska ämnen. I samtalen får gästerna möjlighet att föra resonemang och tala till punkt, samtidigt med skärpa och fokus.

- Inom det politiska samtalet generellt är det ofta snabba replikskiften och stora poänger som ska göras med ett fåtal meningar. I den här podden vill Socialdemokraternas Skånedistrikt bidra till mer fördjupning och förhoppningsvis mer kunskap i aktuella ämnen, säger Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne.

Poddsamtalen leds av Anders Malmström och Patrik Lindqvist, båda anställda av Socialdemokraterna och med bakgrund som journalister. Gästerna består både av socialdemokratiska företrädare och av andra. Ämnena i podden kommer att skifta mellan avsnitten, med aktuella frågor och situationer som berör såväl skånska kommuner som region- och rikspolitik.

I poddens första avsnitt medverkar Henrik Fritzon, Socialdemokraternas gruppledare i Region Skåne, som berättar att alla anställda han träffar inom sjukvården skriker efter fler kolleger. Och hur det är på landsbygden som försämringarna i sjukvården syns mest.

Podden Röda röster går att följa i de vanliga kanalerna för poddar: Spotify, Google, Apple med flera.

 

Länk till Röda röster på Spotify. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.