Vår politik

Bilden visar ett gäng ungdomar som är engagerade

 

Socialdemokraterna är ett folkrörelseparti med en politik som skapas och formas av vanligt folk, för vanligt folk. Bredden bland våra förtroendevalda och medlemmar gör att den politik som tas fram gynnar de allra flesta.

I vårt samhällsbygge får alla plats, oavsett vem du är, vilken hudfärg du har, vem du älskar eller hur tjock plånbok du har. Eftersom vi är födda lika ska vi också ges lika förutsättningar för att kunna leva långa, lyckliga, friska liv. Med politiken som verktyg vet vi att samhället går att förändra, men bara om vi gör det tillsammans.

Läs mer om vår politik för ett bättre Skåne här

Läs mer om hur du kan engagera dig här Öppnas i nytt fönster.

När klyftorna ökar, populistiska idéer vinner mark och Sverige är på väg mot ett samhälle där det blir en allt tydligare uppdelning i rika och fattiga behövs en stark röst som driver på för en progressiv politik med större ambitioner för ökad jämlikhet. Socialdemokraterna i Skåne har tagit på sig ledartröjan i detta arbete och bland annat tagit fram ett antal rapporter för att öka trycket och kunskaperna i frågan. Nedan hittar du länkar till dessa:


Publicerad