NYHET

Gaza

Gazainsamling: Rekordsumma på 176 000 kr insamlat av Skånes Socialdemokrater

I januari startade Socialdemokraterna i Skåne och Malmö en insamling till stöd för befolkningen i Gaza. Intresset för att bidra har varit fantastiskt.

Människor i Gaza lider svår nöd. Många har mist livet och de som överlevt lever under svåra villkor.

I samband med konferensen Fokus Israel Palestina i Malmö i början av februari startade Socialdemokraterna i Skåne och Malmö en insamling till förmån för civilbefolkningen i Gaza.

Responsen och engagemanget för insamlingen har varit stort. När insamlingen stängdes efter konferensen så hade 75 000 kronor samlats in. Socialdemokraterna sköt då till lika mycket. Efter insamlingens slutdag kom det dessutom in ytterligare stöd. Det totala stödet uppgår till 176 000 kronor.

– Vi är överväldigade över det stora intresset för att bidra. Förlusterna och lidandet i Gaza är enormt. Vi socialdemokrater driver på politiskt för omedelbar vapenvila. Med vår insamling vill vi ge vårt stöd till alla civila på plats, säger Niklas Karlsson, ordförande för Socialdemokraterna i Skåne.

Hela det insamlade beloppet kommer att skänkas till UNRWA, FN:s biståndsorganisation som i decennier hjälpt palestinska flyktingar och stått för sjukvård, skola, läkemedel och förnödheter till miljontals människor.

– Jag är stolt att tillhöra en skånsk socialdemokrati som, i solidaritet, nu stöttar med det vi kan, genom små och stora donationer från partimedlemmar. Det är både en markering för solidariteten men också en markering mot den SD-ledda regeringen som i detta akuta läge med obeskrivliga fasor för civilbefolkningen i Gaza stoppat biståndet via UNRWA, säger Mubarik Abdirahman, internationell ledare för Socialdemokraterna i Malmö.