NYHET

Socialdemokraternas valaffischer i EU-valet 2024.

Socialdemokraternas politik inför EU-valet 2024

Gör något stort. Rösta för sammanhållning, inte splittring. Det är ingen liten sak.

Så lyder temat för den politik som Socialdemokraterna går till val på i EU-valet den 9 juni.

EU-valet 2024 handlar ytterst om svenska folkets trygghet och säkerhet. Socialdemokraterna vill öka sammanhållningen i Europa och säkra stödet till Ukraina eftersom det är det enda sättet för oss att stå upp mot Ryssland.

Klimatförändringarnas effekter är redan här. Det vet inte minst de skåningar som bor vid de större vattendragen. Den senaste vintern tvingades många hjälplösa se vattnet stiga mot husgrunden och i vissa fall skölja in i kök och vardagsrum.

– Jag ser klimatförändringarna i vår vardag här i Skåne. Samtidigt ser jag vilka möjligheter klimatomställningen ger att skapa ett bättre och rättvisare samhälle och hur industrin och många skånska kommuner verkligen går före med klimatinvesteringar, hållbart byggande och att skydda vår vackra skånska natur. Så ökar vi samhällsgemenskapen och skapar en bättre framtid för oss och våra barn och barnbarn, säger Heléne Fritzon från skånska Degeberga och Socialdemokraternas toppkandidat i valet till EU-parlamentet den 9 juni.

Vi socialdemokrater vill använda EU för att lösa de samhällsproblem som drabbar svenska folket och som kräver gränsöverskridande samarbete: de säkerhetspolitiska hoten, klimatutsläppen, brottsligheten och kostnadskrisen. Därför vill vi stärka den europeiska sammanhållningen. Den 9 juni har du ett val.

Läs mer på Socialdemokraternas nationella sida om EU-valet: https://www.socialdemokraterna.se/eu-val Länk till annan webbplats.