NYHET

Ingen plan för att öppna palliativa i Trelleborg

Tidöpartierna i primärvårdsnämnden röstade nyligen ner Socialdemokraternas förslag om att ta fram en handlingsplan för att öppna den specialiserade palliativa avdelningen på lasarettet i Trelleborg. Avdelningen stängdes i slutet av november på grund av personalbrist efter att många anställda valt att sluta. Socialdemokraterna är kritiska till beslutet.

Exempelbild

– För det första borde nämnden analysera varför så många sagt upp sig. Finns det problem på avdelningen måste de förstås lösas. Sedan tror vi också att det är viktigt att sätta ett datum för när man ska öppna igen. Det är svårt att rekrytera ny personal om man inte kan ge besked om när de ska börja, säger Jonas Esbjörnsson (S), andre vice ordförande för primärvårdsnämnden.

I sitt beslutsförslag menar styret att det inte behövs någon politiskt beslutad handlingsplan, eftersom rekrytering pågår och att ambitionen är att öppna avdelningen igen så snart som möjligt.

– Vi hoppas såklart att man ska lyckas med det, men är oroliga för att Tidöpartierna underskattar hur skör en så här liten verksamhet kan vara. Men vill de inte ha vår hjälp kan vi inte tvinga dem att ta emot den. Nu är det upp till dem att leverera, säger Jonas Esbjörnsson (S).